Wratten

Een wrat (verruca) is een benigne (goedaardig) gezwel dat veroorzaakt wordt door het HPV virus (human papillo virus). Er zijn meer dan 70 verschillende soorten wratten.
Een pedicure heeft te maken met een verruca plantaris oftewel voetwrat. Doordat deze vaak onder de voet zit wordt de wrat steeds weer naar binnen geperst bij het lopen en is dan ook vaak pijnlijk.
Een wrat is besmettelijk. Dus niet aan krabben of vijlen !!!

Voetwratten

Een gewone voetwrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Voetwratten worden – net als wratten op andere plaatsen van het lichaam – veroorzaakt door een virusaandoening.

Hoe herkent u een voetwratwratten

Voetwratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat er soms bij een wrat zijdelingse druk pijn doet en bij een likdoorn als men er bovenop drukt.

Soorten voetwratten

Voet wratten zijn zeer besmettelijk. De gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder steelwratten, waterwratten, genitaliënwratten en ouderdomswratten (deze laatste is een bindweefselgezwel). Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren. Helaas loopt men bij voetwratten de wrat steeds naar binnen waardoor de wrat zelden vanzelf zal verdwijnen.

De medisch pedicure

Om vast te stellen of we te maken hebben met een voetwrat kan u de medisch pedicure raadplegen. Wij kunnen u uitgebreid en vakkundig advies geven hoe u van deze nare aandoening kan afkomen.
Uiteraard ben ik gediplomeerd en gecertificeerd om een wratbehandeling uit te voeren.

Kijk ook onder het kopje Low Level Laser naar mogelijke oplossingen voor deze aandoening.

 

Pedicuresalon Aangenaam is aangesloten bij en werkt samen met onder andere:

Lasercare