Vakantie

Vakantie

Iedereen heeft zo nu en dan vakantie nodig.

Vrij zijn van werk, even lekker ontspannen en niet met het normale gehaaste leven bezig zijn.

Nou waarom zit ik dan hier met pen en papier in de hand, op mijn vakantie, een nieuwe blog te schrijven? Papier is er niet dus pak ik maar het mooie wit servetje en ga aan de slag.

Het antwoord hierop is wederom voeten, schoenen, slippers, instappers, sokken of juist geen sokken aan.

Met een heerlijk kop thee, een hemels stuk schoggie taart en klassieke muziek op de achtergrond zit ik in mijn favoriete Cafe Restaurant Felix op de Belleveuplatz in Zurich.

Automatisch kijk ik toch hoe mensen lopen, staan, voortbewegen en natuurlijk met wat voor schoeisel ze dit doen. Hoe loopt iemand? Achterover geleund kijk ik als eerste naar de ober. Keurig in zwart kostuum gekleed met spierwit overhemd en met een soort Mephisto schoenen aan. Ja, hij zal best zijn duizenden stapjes per dag goed kunnen afleggen. Van zijn collega kan ik dat helaas niet zeggen. Een oudere vrouw met opgestoken grijs haar, met een keurig wit schortje voor met kanten randje eraan, maar haar handen staan krom van de artrose. Ze lacht buitengewoon vriendelijk maar als ik stiekem naar beneden kijk zie ik oude sandalen met verstelbare bandjes die niet om haar voeten passen. Duidelijk super Hallux Valgus ( knobbel naast de grote teen ) aan beide voeten. De knobbels ervan duwen tussen de bandjes van haar best goede instappers maar hangen over de zolen heen. Ik zie het eelt al voor mij op MTP 1 (Metatarsale phalange 1 / midden voetbeentje 1). Door deze problemen zal deze vriendelijke serveerster zeer regelmatig een medisch pedicure kunnen / moeten bezoeken naar mijn idee.

Tja, vakantie heb ik hier in mijn geliefde Zwitserland, maar loslaten van ons mooie vak, dat is andere koek.

Wilt u meer weten over een Hallux Valgus knobbel informeer dan bij Medisch Pedicuresalon Aangenaam in Amsterdam