Stoffig vakblad

Stoffig vakblad

 

Veranderingen vinden altijd plaats in ons leven. Nieuwe studies, een huwelijk, de geboorte van kinderen en afscheid nemen van dierbaren.
Ook in de pedicurewereld vinden er veranderingen plaats. Op dit moment wel heel veel met het corona virus. Als ik de reacties lees in een vakblad en op een internet forum voor voetverzorgers dan gaat het voor vele voetverzorger/sters wel erg snel.
Ook op beurzen, congressen en lezingen leg ik mijn oor te luisteren en schaam ik mij soms voor mijn vakgenoten in de pedicurewereld. Sorry hoor, maar als er pedicures zijn die nu nog niet weten wat accreditatiepunten zijn, nou dan zakt mijn broek af en geloof me, dat is geen fraai gezicht. Sommige kunnen het woord niet eens uitspreken.

Nieuwsgierig als ik ben zou ik graag eens een blik willen werpen op de grond naast hun bankstel. Daar ligt volgens mij een heuvel van kranten, tijdschriften, rekeningen en daartussen waarschijnlijk ook dit vakblad. Niet stukgelezen met ezelsoren eraan maar nog geheel keurig ingepakt in het cellofaan. Gewoon van de deurmat gepakt en gelijk op de stapel gekwakt samen met de rest van de folders en stadse sufferdjes om daar heerlijk te verstoffen.

Ik begrijp wel dat wij het allemaal druk, druk en druk hebben maar kom op zeg, wij hebben zo’n mooi beroep. Het is echt een geweldig vak! Niet iedereen hoeft zo’n spons te zijn als ik, die zodra het blad op de mat valt eigenlijk de klanten de deur uitkijkt, zich afzondert van huis en haard om het in 1x uit te lezen.

 

Maar… en ik wil niet belerend overkomen het is echt van belang om bij de les te blijven en te weten wat er in onze omgeving gebeurt. Het is en blijft soms een eenzaam beroep. Om jezelf wakker te houden is het gewoon fijn om met collega’s te praten in intervisiegroepen en ervaringen uit te wisselen. We hoeven niet bang van elkaar te zijn. Er is zat werk voor ons allen.
Dit jaar, met zo veel veranderingen maar ook altijd kansen en misschien ook een goed voornemen om nog professioneler te worden en die stapel eens uit te mesten om vervolgens het vakblad te ontdoen van stof en cellofaan en te lezen hoe het nu zit met al die punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *