Schoenadvies

Een goede schoenwinkel heeft zowel zachte vloerbedekking alsmede een harde vloer. Zachte vloerbedekking geeft soms een vertekend beeld. Loop daarom op beide vloeren bij het passen van nieuwe schoenen. Twijfels? Maak dan een afspraak voor schoenadvies.

Een vakbekwame winkelier past graag veel schoenen. Een schoen dient direct goed te zitten en niet te knellen want schoenen lopen niet uit!
Vertel als eerste welke voetproblemen u heeft. Zeker wanneer er sprake is van diabetes of reuma zodat de verkoopster uw voeten kan meten. Bij pedicuresalon Aangenaam kunt u ook terecht voor schoenadvies. Neem contact op voor een afspraak.Schoenadvies

Nieuwe schoenen kopen, let vooral op de volgende zaken:

 • Koop het liefst schoenen rond het middaguur. Dit in verband met het eventueel dikker worden van uw voeten in de loop van de dag.
 • Zorg ervoor dat de schoenen altijd langer zijn dan uw belaste voeten. Uw schoenen moeten minimaal een halve tot een hele centimeter langer zijn dan uw grootste teen. De extra ruimte bij uw tenen is nodig om uw voeten te kunnen afwikkelen tijdens het lopen. De voet wordt ongeveer één centimeter langer tijdens het afwikkelen. Heeft u een klein maatverschil in uw voeten, koop dan de schoenen op de langste voet. Bij grote maatverschillen is het soms mogelijk een onpaar te laten bestellen, dit is duurder dan een normaal paar schoenen, maar goedkoper dan twee paar! De belangrijkste benamingen van een schoen
 • De schoenen moeten de juiste breedtemaat hebben. De hiel moet goed omsloten worden door het contrefort (verstevigd hielstuk) en de voorvoet en tenen mogen niet knel zitten.
 • Het model van de schoen moet overeenkomen met de vorm van de voet.
 • De tenen moeten in de schoen vrij en recht naast elkaar kunnen liggen, zonder uit hun natuurlijke stand gedrukt te worden.
 • Bij het passen mogen de schoenen met een lichte druk aan de voeten gaan, maar moeten daarna behaaglijk zitten. Schoenen groeien niet en schoenen kunt u ook niet uitlopen. Als een schoen te klein is, zal dat dus zo blijven. Wel passen schoenen zich iets aan het model van uw voeten aan en worden ze tijdens gebruik soepeler!
 • Pas altijd beide schoenen, loop er ook een tijdje mee in de winkel. Neem rustig de tijd voor het kopen van uw schoenen. Bij twijfel niet kopen!
 • Koop schoenen zonder stiknaden ter hoogte van de voorvoet. Stiknaden maken het leer minder soepel en kunnen irritaties geven aan de tenen of de wreef. Bij te hoge hakken raakt de voorvoet overbelast. Bij een lage hak is de druk op de voorvoet en achtervoet zo veel mogelijk gelijk.
 •  Voor het dagelijkse gebruik is de maximale hakhoogte 2-3 cm. Hoe hoger de hakken, hoe meer het lichaamsgewicht op uw voorvoeten rust. Hierdoor Schoenadviesraakt de voorvoet overbelast, wat tot extra voetklachten kan leiden. Het is beter om de druk op de voorvoet en achtervoet zoveel mogelijk gelijk te houden.
 • Koop voor dagelijks gebruik prettig passende wandelschoenen en alleen voor bijzondere gelegenheden goed zittende mode schoenen.
 • Het bovenwerk van de schoen mag niet uit synthetisch materiaal bestaan. Voor een optimale ventilatie kunt u het beste kiezen voor schoenen met een leren bovenkant. Het onderwerk (de zool) mag uit verschillende materialen zijn opgebouwd, zolang de schoen daarmee buigzaam blijft.
 • Hoe breder de hak van de schoen, hoe stabieler u op de schoen staat. Des te steviger het contrefort, des te minder de kans op zwikken van de enkel.
 • Een veel voorkomend probleem is een verbrede voorvoet. Vaak is men dan geneigd om over te stappen op een grotere maat schoen. Dit gaat echter ten koste van de pasvorm, waardoor de voet te veel in de schoenen gaat schuiven. Een oplossing voor dit probleem is schoenen te kopen met een breedtemaat voor de voorvoet of een zestenen-model.
 • In de regel komt het erop neer dat veterschoenen die uw hele voet omsluiten, het beste voldoen en het prettigst zitten.

Bij twijfel niet kopen. !!! Maak een afspraak voor een passend schoenadvies

Pedicuresalon Aangenaam is aangesloten bij en werkt samen met onder andere:

Lasercare