Reumatische voet

Onder reuma valt een groot aantal ziektebeelden die met elkaar gemeen hebben dat de klachten voornamelijk in-, rond de gewrichten of elders in het bewegingsapparaat voorkomen. Reuma kan dus een gewrichtziekte zijn maar ook een spier – of bindweefselziekte. De reumatische voet kan worden verzorgd door een Medisch pedicure.

Bijzonder is dat vele reumavormen pas na de overgang beginnen. Vaker bij vrouwen dan bij mannen voorkomen. Bij de meeste vormen 2 a 3x zo veel bij vrouwen dan bij mannen. Alleen bij de ziekte van Bechterew is dat andersom.

De grootste groep van de mensen hebben of Reumatoïde artritis. Itis is het latijn voor ontsteking. Deze ziekte heeft dan ook een ontstekingsziekte. Het komt en gaat weer. Ontsteking geeft roodheid, pijn, warmte en zwelling en beperkte bewegelijkheid. Vroeger moest met gaan zitten en niets doen. Men had dan reumatiek. Nu krijgt iemand na diagnose door lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek en röntgenfoto direct medicatie om de ontstekingen te onderdrukken en zo het gewricht niet verder te laten beschadigen.

Artrose is een degeneratie (slijtage) van het gewricht. Mensen op oudere (lees: wijze) leeftijd krijgen hier last van. Een conserven pot openen kan dan al zeer pijnlijk zijn.

Enkele vormen van reumatische aandoeningen zijn:Reumatische voet

  • Chronische gewrichtsreuma (reumatoide arthitis ) of R.A.
  • Artrose ( gewrichts slijtage)
  • Ziekte van Bechterew
  • Weke delen reuma
  • Jicht
  • Arthritis psoriatica

Als medisch pedicure en docent ben ik gespecialiseerd in de verzorging van de reumatische voet welke net als bij diabetes mellitus vaak gedeeltelijk of geheel vergoed wordt bij een aanvullende ziektekostenverzekering. Ook bij deze klanten houden wij de drukpunten en wrijvingsplekken op en onder de voet erg goed in de gaten zodat de klant aangenaam kan blijven lopen zonder complicaties.

Uiteraard heb ik goed contact met podoloog en podotherapeut in Amsterdam en omstreken voor eventuele doorverwijzing.

Heeft u last van een reumatische voet en wilt u deze laten verzorgen? Neem dan contact met ons op.

 

Pedicuresalon Aangenaam is aangesloten bij en werkt samen met onder andere:

Lasercare