Medische termen

Medische termen

Wanneer je een opleiding pedicure en daarna medisch pedicure volgt duurt dit gemiddeld 2 jaar.

Er zijn helaas nog veel personen die het een cursus noemen. Nou dat is niet meer zo. Sinds een jaar of 15 worden de opleidingen steeds zwaarder. Zowel voor de basis pedicure opleiding als voor de  medisch pedicure opleiding.

Niet alleen het vak ondernemen is er bij gekomen maar wij leren ook een hoop Latijnse benamingen.

Dit verwachten vele niet maar bij de communicatie met andere disciplines zoals huisartsen, oncologisch verpleegkundigen en reumatologen enz. is het van groot belang dezelfde taal te spreken.

De vakken anatomie en fysiologie zitten vol anatomische afkortingen en Latijnse benamingen voor bijvoorbeeld bewegingsrichtingen van het lichaam .

Vooral voor de voet en enkel is het belangrijk om de botten, spieren, bloedvaten en zenuwen te kennen in het Latijn en uiteraard de plaats. Hoe heet een bot, waar zit het? Welke spieren zitten er in de voet en waar komen die vandaan ( oorsprong ) en waar gaan ze naar toe ( aanhechting ). Hoe lopen de bloedvaten en hoe heten ze? En welke zenuwen lopen er via het onderbeen naar de voet.

Allemaal vragen die alleen al in het eerste deeltje theorie van de basis opleiding pedicure allemaal beantwoord moet worden.

Tijdens ons werk dienen wij een klantenkaart in de computer bij te houden van elke klant. Hierop schrijven we alle veranderingen die gezien worden tijdens de behandeling. Ook hier is het belangrijk om het Latijns en afkortingen te gebruiken. Om een voorbeeld te geven is bijvoorbeeld de voorvoet/ bal van de voet in het latijn MTP ( metatarsale phalangen ). Grote teen heet digiti 1 dus het middenvoetsbeentje daaronder heet MPT 1. Mochten wij daar dan eelt zien dan kunnen wij schrijven callus ( eelt ) op MTP 1.

Eigenlijk is het een geheel nieuwe extra taal maar wel erg boeiend en interessant.