Low Level Laser therapie


Introductie

Het woord LASER is een afgeleide van het begrip “Light Amplificaton by Stimulated Emissions of Radiation”. Normaal licht heeft een breed spectrum doordat het vele frequenties en intensiteiten heeft. Laserlicht kent slechts één frequentie (golflengte) en één intensiteit. Door gebruik te maken van een techniek die we gestimuleerde emissie noemen, is licht te versterken. Anders gezegd: we kunnen licht produceren dat een enorme hoeveelheid energie in zich kan meedragen.
De geschiedenis van lichttherapie gaat ver terug in onze tijd. Maar pas in de 20e eeuw begint de wetenschappelijke toepassing van bepaalde lichtgolven ter verbetering van lichamelijke condities.
Albert Einstein is de grondlegger van de lasertheorie geweest, maar de eerste effectief werkende laser is pas vele decennia later in gebruik genomen. In 1960 schrijft dr. Theodore Maiman een eerste publicatie over laserbestralingen in relatie tot gezondheid. De laatste 15 jaar is de lasertechniek een heel belangrijke rol gaan spelen in tal van geneeskundige disciplines.
Bij gebruik van de laser binnen de geneeskunde wordt een verschil gemaakt tussen “krachtige lasers” en “laagvermogende lasers”.

Laagvermogende laser of Low Level Laser

Laagvermogende lasers hebben dezelfde kenmerken als krachtige lasers, maar zijn sterk gereduceerd voor wat betreft hun vermogen. Laagvermogend staat voor de geringe temperatuurstijging (minder dan 1°) die deze therapie veroorzaakt. Laagvermogende lasers worden gebruikt bij de Low Level Laser Therapie (LLLT).
De LLLT is een veilige lichttherapie, die alleen invloed heeft op pathologische toestanden of zone’s. Normaal weefsel ondergaat daarbij geen invloed of verandering. De LLLT is daardoor een aanvaarde manier van therapeutische ondersteuning. Hierdoor is zij toepasbaar in de fysiotherapie, voetverzorging, podologie / podotherapie, tandheelkunde, dermatologie, huisartsengeneeskunde, acupunctuur, verslavingsgeneeskunde en diergeneeskunde.Ook in de praktijk van de schoonheidspecialiste wordt de Low Level Laser gebruikt; o.a.bij acné verzorging, couperosehuid, en rosacea.

De werking van LLLT is onderbouwd met meer dan 2500 wetenschappelijke studies van universiteiten van hoog niveau. Opmerking: de LLLT is veilig in gebruik en effectief, maar niet medisch invasief!

De werking van de LLLT

De werking van de LLLT is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:
• Ontstekingsremmend
• Oedeemremmend
• Circulatieverbeterend
• Immuunstimulerend
• Wondhelend
• Pijnstillend

Huid en voetproblemen

CARE (verzorgende) protocollen voor de voetverzorger

In samenwerking met de producent en een Nederlandse huisarts zijn 10 protocollen voor de voetverzorger opgesteld. Deze zijn bestemd voor de volgende huidcondities:
1. Diabetische voetverzorging
2. Voetwratten
3. Schimmelinfecties ( verbetering van de huidimmuniteit in combinatie met schimmelremmer)
4. Psoriasis
5. Eczeem
6. Traumanagels
7. Littekens
8. Ingegroeide teennagels
9. Likdoorns
10. Hielkloven
 

Pedicuresalon Aangenaam is aangesloten bij en werkt samen met onder andere:

Lasercare