Boos en verdrietig tijdens corona periode

Boos en verdrietig tijdens corona periode

In ieder vakgebied en ieder bedrijf maar ook in privé omstandigheden hebben wij op dit moment te maken met het covid-19 virus. Iedereen moet op een eigen manier omgaan met corona.

Wanneer je een praktijk voor medische voetzorg runt, heb je te maken met allerlei regels. Deze regels zijn in de loop van de jaren steeds meer aangescherpt. Geen overbodige luxe hoor maar wanneer ik de afgelopen jaar goed geluisterd heb naar alle persconferenties van Dr. Rutte en Dr. De Jonge word ik heel boos en verdrietig. Al met al is de ( medisch ) pedicure 1x genoemd in al die voorlichtingen en alle talkshows.

Waar zijn wij als voetverzorgers, waar staan wij die duizenden pedicures? Wij die alle risicogroepen   (o.a diabetespatiënten, reumapatiënten, kankerpatiënten) in de gaten houden en de zo nodige zorg bieden? Wij die de reguliere zorg bijstaan voor de optimale voetzorg die zovele in Nederland nodig hebben.

Jaren geleden hebben wij bij toen nog Minister Jorritsma een aanvraag gedaan om in het BIG register te kunnen komen. Nee, was haar antwoordt. Nu jaren later met nog veel meer scholing, in plaats van een branche diploma nu ook nog een staatsdiploma op zak, wederom een aanvraag ingediend bij Minister Ingrid van Engelshoven. Ook nu een dikke NEE voor onze groep Medische voetzorgverleners met staatsdiploma.  Denkt deze minister nu werkelijk dat wij nog steeds nageltjes lakken in een achterkamertje? Och, wat ben ik boos en teleurgesteld.

Doordat wij nog steeds als cosmetische tantes worden aangezien heb ik helaas tijdens de lockdown geen zicht meer kunnen hebben op een aantal klanten met ernstige voetproblematiek. Zo verdrietig dat één van mijn trouwe klanten 3 maanden uit zicht was en door de diabetes nu een teen moet missen. Amputatie van de teen kost de gemeenschap 60.000 euro. Dit is voor opname, operatie, revalidatie en aangemeten schoeisel enz. Dit hadden wij kunnen besparen, voor alleen al deze ene klant, wanneer wij als volwaardige voetzorg in het BIG register hadden gestaan en gewoon tijdens de lockdown hadden door mogen werken. Triest en boos word ik hier van.