Beugels, ortheses, nagelreparatie/-regulatie

 

 

Beugels

Bij een ingroeiende nagel kan een beugel geplaatst worden. Deze zal de nagel in enkele maanden helpen weer in een normale stand te doen terug komen. U kunt het vergelijken met een beugel in de mond om de tanden van stand te veranderen. Er bestaan verschillende beugeltechnieken. Zelf werk ik met diverse technieken. Namelijk: Composiet nagelregulatie, B.S. spange, Ony-clip en Podofix. Het hangt van de stand van de nagel af welke beugel er geplaatst kan worden. Natuurlijk geef ik u hierover graag meer persoonlijk advies.

 

Ortheses

Een ander hulpmiddel om tenen, drukplekken of wrijvingsplaatsen te ontlasten en drukvrij te leggen zijn ortheses.
Een orthese is siliconen materiaal wat wij als gespecialiseerde medisch pedicure op-, tussen-  of onder uw tenen kunnen maken, aanbrengen en plaatsen. Hierdoor kan een wondje, likdoorn of gekromde teen geen verdere pijn en schade veroorzaken en mede met eventueel ander schoeisel geheel verdwijnen.
Zeker bij de diabetische voet waar het gevaar op ulcera (zweren) bestaat is dit een prima oplossing. Ook hierover staat vragen vrij !

 

 

Nagelreparatie/ nagelregulatie

 

Bij een trauma nagel waarbij een stuk nagel weg is, blauw is, een schimmelplek heeft of als er een stootnagel is ontstaan en zodoende de nagel niet meer over de teentop (huid) kan groeien is het mogelijk een kunstnagel te laten plaatsen van vloeibare gel die door middel van een lamp uitgehard wordt en daarna in de juiste vorm gemodelleerd wordt.
Door deze techniek heeft u uiterlijk weer een mooie nagel waarmee u fijn de zomer in kan. Wat voorheen misschien een zielige/lelijke nagel was wordt door de LCN behandeling zichtbaar weggewerkt. Kom gerust langs voor meer informatie.

 

 

Pedicuresalon Aangenaam is aangesloten bij en werkt samen met onder andere:

Lasercare