Behandelingen

Pedicuresalon Aangenaam biedt een breed scala behandelingen binnen de voetzorg.
Naast de basisbehandeling bieden wij ook gespecialiseerde Medische pedicure behandelingen aan voor de diabetische voet, de oncologische voet, de spastische voet, de geriatrische voet en de reumatische voet. Tenslotte kunt u bij ons ook terecht voor laser behandelingen met Low Level Laser Techniek, beugeltechniek bij ingroeiende teennagels en nagelreparatie/regulatie met gel bij een traumanagel.

Wat doen we tijdens de behandelingbehandelingen pedicure

Een pedicurebehandeling bestaat uit verschillende handelingen:

De voeten worden gedesinfecteerd met een huiddesinfectans (Normale nagellak wordt verwijderd, bij gelnagellak is dit helaas niet mogelijk.) Wanneer de nagels hypertrofisch (erg dik) worden deze eerst dun gefreesd. De nagels geknipt wanneer dit van toepassing is. Vervolgens behandel ik likdoorns, snijdt eelt, verwijder kloven, behandel ingroeiende nagels en haal eelt van wratten af. Wratten zijn een hpv virus en is een apart verhaal. Hierna wordt alles afgewerkt/glad gemaakt met een nattechniek pedicure freesmachine. De nagelomgeving wordt gereinigd wanneer nodig. Nogmaals worden de voeten gedesinfecteerd en als laatste ingecrèmed. Dit alles is pijnloos !!!!

Adviezen tijdens de behandeling

Natuurlijk bekijk ik de schoenen en sokken en ontbreekt bij dit alles de voorlichting en het advies niet zodat de eventuele klachten niet meer of minder snel zullen terugkeren. Door de groot aantal jaren van lesgeven in dit mooie vak ben en blijf ik de docent. In Nederland hebben wij over het algemeen weinig van onze ouders of opvoeders geleerd over voetzorg. Het onderdeel van adviseren staat bij mij dan ook hoog in het vaandel. Natuurlijk heb ik het graag over vakantie en andere leuke dingen maar klanten komen over het algemeen met een hulpvraag en dat staat dan ook centraal.

De behandeling van de specialistische risicovoet zoals diabetes mellitus en reumavoet is hetzelfde opgebouwd doch kan uitgebreid worden met een screening van de voeten. Een eventuele doorverwijzing naar andere disciplines kan meegenomen worden tijdens het advies.

 

Pedicuresalon Aangenaam is aangesloten bij en werkt samen met onder andere:

Lasercare