Alles Moet anders

Alles moet anders

Moderne tijden….pppffff…. Internet, computerprogramma’s, Blogs en Vlogs.

Liefst zou ik teruggaan naar 1970. Gewoon muziek van Abba, minirokjes, minder inbraken en een potlood en papier. Dit gaat helaas niet meer op in deze snelle en moderne tijd. Het moet anders is mij gemeld. Nou daar ga ik dan aan mijn 1e echte Blog voor mijn website.

Tweeëndertig jaar geleden gingen wij na het behalen van een pedicure diploma rustig op pad met een sigarendoosje met wat materialen, zonder handschoenen, mondmasker en wit schort aan de slag. Toentertijd ook nog met pedicuremotor zonder afzuiging. Nu denken wij daarbij bah….  lekker stoflongen ophalen van alle bacteriën en schimmels die je dan je neus in laat vliegen. Nee tegenwoordig is alles anders.

Wij dragen nu een wit uniform, mondneusmasker, beschermbril, plastic schort en dichte witte schoenen. Ja ik hoor u denken…. Een kruising tussen een slager en een maanmannetje. Ach, wij weten meer over ziekten welke wij kunnen oplopen tijdens dit schitterende vak. Het is niet alleen maar voeten verzorgen maar wij dienen bij te blijven. Een leven lang leren. Dat is het motto. Wij moeten hiervoor accreditatiepunten behalen anders vervalt je status in het kwaliteitsregister. Ja er is veel veranderd. Wij moeten en dienen van alles. Of wij daar blij mee zijn en of het daardoor beter is?  Ik geloof het wel. Wij blijven informatie opslurpen om onze klanten steeds beter van dienst te zijn.

Op het gebied van hygiëne is het zeker beter.  Wat kennis betreft ook. Wij hebben dikke mooie studieboeken voor alle soorten opleidingen, trainingen en cursussen. Het is er niet makkelijker op geworden maar wij zijn wel veel wijzer. Dit is een groot voordeel voor de klant. Hierdoor kunnen wij betere voorlichting en adviezen geven wat betreft de voetzorg. In Nederland hebben wij die voetverzorging niet echt van huis uit geleerd. 1x per week in de tobbe. Nu douchen wij vaak 1x per dag. Was het toen slechter? Nee, wij hielden hierdoor de schimmel buiten de deur. Zo ziet u maar, goede oude tijd of hippe moderne  cyberwereld. Beide hebben plus- en minpunten.

De Blog dient minimaal 300 woorden te bevatten is mij verteld en ja hoor in mijn laptop scherm staat dat ik het gehaald heb, geen 300 maar zelf 410 woorden. Nu nog dit geheel op de website plaatsen ook dat is weer een nieuwe uitdaging waarin je je onderscheiden moet. Hopelijk gaat dit zonder gevloek en getier in 1x lukken alhoewel ik daar een hard hoofd in heb. Uiteindelijk gaat alles goed komen, zelfs in dit digitale tijdperk . Een Leven lang leren is het motto van tegenwoordig! U bent gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *