Accreditatiepunten, hoe zit dat?

Accreditatiepunten

Accreditatiepunten dien je te halen om in een kwaliteitsregister zichtbaar te zijn.

Hoe werkt het nu allemaal?

Wanneer je in de zorg werkt dien je je vak bij te houden. Artsen, verpleegkundige, podologen, podotherapeuten maar ook medisch pedicures moeten laten zien dat ze interesse houden voor hun beroep. Dit kan door middel van beurzen, congres bezoek, workshops, lezingen, bij- en nascholing en e-learning programma’s. Voor iedere discipline bestaat er wel een kwaliteitsregister. Om hierin geregistreerd te staan dient men uiteraard een jaarlijkse contributie te betalen. Het aantal te behalen punten is bij ieder register verschillend.

De bedoeling is dat iedereen dit register kan bekijken en zien welke medisch pedicure er in staan. Tevens is het belangrijk voor de eventuele vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars. Bijvoorbeeld kan een diabetisch patiënt een vergoeding krijgen voor een voetbehandeling wanneer deze klant bij een medisch pedicure gaat die is aangesloten en ingeschreven in het kwaliteitsregister. In de voetbranche hebben wij via Procert het KRP (kwaliteitsregister pedicure) en via de NMMV het Kabiz register. Deze laatste is ook voor doktersassistentes en dergelijke beroepen.

 

Het aanbod trainingen is heel divers. Zo kan het gaan over inhoudelijke onderwerpen in de voetzorg maar ook werkhouding, rouw en verlies bij je klanten en kwaliteitsbewaking binnen je eigen bedrijf. Helaas zien veel collega’s binnen de voetzorg niet altijd het nut van deze upgrate informatie tijdens de bijeenkomsten. Vele vinden het te duur en er gaat veel tijd in zitten. Natuurlijk kosten de congressen enzovoort veel geld maar wij hebben een bedrijf en dit zijn ook kosten voor het bedrijf. Investeren heet dat. Het gaat volgens mij om contact te leggen met collega’s, kennis maken met nieuwe producten maar vooral het wakker houden van jezelf. 90% van mijn collega’s werken tenslotte alleen. Door het bij houden en bijblijven binnen je vakgebied blijft het beroep ook levendig en zeer boeiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *